<h2>ΚΕΝΤΑΥΡΙΟ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ</h2><p>Ξενώνας - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στις Μηλιές Πηλίου</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kentavriogalazio.com/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΑΝΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ</h2><p>2κλινα και 3κλινα δωμάτια με θέα τον Παγασητικό κόλπο</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kentavriogalazio.com/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ</h2><p>Ανακαλύψτε της ομορφιές του Πηλίου</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kentavriogalazio.com/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Κοντινές Παραλίες

Καλά Νερά

Η παραλία στο τουριστικό θέρετρο Καλά Νερά είναι από τις πιο γνωστές και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 5χμ από τις Μηλιές στο εσωτερικό του Παγασητικού κόλπου. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και θα απολαύσετε δροσερές στιγμές στον καλοκαιρινό ήλιο. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι σκεπασμένος με πλατάνια και ευκαλύπτους. Υπάρχουν πολλές καφετέριες και μπαρ που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν καθώς απολαμβάνετε το μπάνιο σας και ταβερνάκια που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη.

 


Λαμπινού

Σε απόσταση 9.8χμ από τις Μηλιές, προς την πλευρά του Αιγαίου, θα συναντήσετε την παραλία της Λαμπινούς, την πανέμορφη αγκάλη του ομώνυμου χωριού. Κοντά στην ακτή είναι χτισμένο και το μοναστήρι της Παναγιάς Λαμπηδόνας. Σύμφωνα με την παράδοση μια θεόσταλτη λάμψη οδήγησε έναν καπετάνιο σε ασφαλές λιμάνι όπου και έκτισε το μοναστήρι. Απολαύστε τη θάλασσα σε μια ήσυχη παραλία στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Για τους Λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει και χαραγμένο μονοπάτι από τις Μηλιές στη Λαμπινού, με μέσο όρο διαδρομής τις 3 ώρες.

 


Καλαμάκι

Το χωριό Καλαμάκι ή Πρόπαν βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Πήλιο, 15 λεπτά από τις Μηλιές. Το όνομα Καλαμάκι το οφείλει στην ομώνυμη όμορφη παραλία, που απέχει 2 χλμ από το κέντρο του χωριού, στην οποία αναβλύζει γάργαρο νερό από πηγή που βγαίνει ανάμεσα στα βράχια. Οι κάτοικοι συνήθιζαν παλαιότερα να τοποθετούν ένα καλαμάκι στην είσοδο της πηγής για να πιουν νερό. Από εκεί εξορύσσεται η παραδοσιακή πέτρα Πηλίου - η γνωστή ως ''πλάκα Πρόπαν'' από την οποία, εκτός των άλλων, έχουν κατασκευαστεί και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καθώς και τα καλντερίμια όλου του Πηλίου.